Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι μία από τις κύριες αιτίες της οδυνηρής ούρησης

Συμπτώματα και θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, οι οποίες είναι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος η δημόσια γλώσσα χρησιμοποιεί τον όρο λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος για να αναφέρεται σε λοιμώξεις του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος.

Αν και το ίδιο το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα περιλαμβάνει την ουροδόχο κύστη, μαζί με οτιδήποτε άλλο κάτω από αυτό, ο όρος αυτός συνήθως αναφέρεται σε φλεγμονή της ίδιας της ουροδόχου κύστης. Συνήθως πρόκειται για βακτηριακή λοίμωξη.

Το πρόβλημα της λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να έχει

Το πρόβλημα της λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να έχειΕπιρροή στους νέους και τους ηλικιωμένους, και σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, το 80% του πληθυσμού περνάει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Είναι πιο συνηθισμένο την άνοιξη και το φθινόπωρο, αν και σήμερα, λόγω του κλίματος, μπορεί να επηρεάσει περισσότερο το καλοκαίρι.

Κατ ‘ αρχήν, δεν υπάρχει διαφορά στην επικράτηση μεταξύ των ηλικιακών ομάδων, αλλά οι νέοι τείνουν να επηρεάζονται για διαφορετικό λόγο από τους ηλικιωμένους στην τελευταία περίπτωση, ο κίνδυνος αυξάνεται από το γεγονός ότι η βλεννογόνος μεμβράνη γίνεται πιο ανυπεράσπιστη με την προχωρημένη ηλικία, ενώ οι ορμόνες μπορούν επίσης να αποδυναμώσουν την άμυνα της ουροδόχου κύστης.

Με την ηλικία, οι αλλαγές στα όργανα, όπως η μείωση της ουροδόχου κύστης, μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο ή ο ασθενής μπορεί να έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση που αποδυναμώνει τους συνδέσμους της ουροδόχου κύστης. Έτσι, οι ανατομικές αλλαγές μπορεί να είναι στην περίπτωσή τους, ενώ.

O παράγοντας κινδύνου για τους νέους είναι το κρύο λόγω χαλαρών ενδυμάτων και ο ελεύθερος χειρισμός των κανόνων υγιεινής αιτίες λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι συνήθως βακτηριακές, συνήθως προκαλούνται από κρυολογήματα, αλλά μπορούν επίσης να μολυνθούν από βακτήρια όπως χλαμύδια ή γονόρροια.

Εάν υπάρχει κρύο στο φόντο του, προκαλείται συνήθως από βακτήρια που είναι ήδη εγγενή στην εντερική χλωρίδα, ειδικότερα, enterococcus faecalis και Escherichia coli. Αυτά τα βακτήρια είναι παρόντα στην ουρήθρα, στην ουρήθρα, σε κανονική κατάσταση, αλλά δεν προκαλούν προβλήματα με μικρότερο αριθμό μικροβίων, στην πραγματικότητα, δεν είναι ανιχνεύσιμα. Ωστόσο, με ένα υψηλό κρύο ή κρύο, η άμυνα της ουροδόχου κύστης μπορεί να είναι τόσο αδύναμη ώστε το προστατευτικό της φράγμα να μπορεί να απενεργοποιηθεί και τα βακτήρια να πολλαπλασιάζονται και να προκαλούν φλεγμονή.

Η χρήση κλιματισμού αυξάνει επίσης τον κίνδυνο

Η χρήση κλιματισμού αυξάνει επίσης τον κίνδυνοΕπειδή προτιμά το κρύο, ειδικά όταν κάποιος εισέρχεται από τη θερμότητα έξω σε ένα δωμάτιο που έχει υπερθερμανθεί από τον κλιματισμό ή επιτρέπει πολύ κρύο αέρα στο αυτοκίνητο μπορούν να συσσωρευτούν επιπλέον παθογόνα σε πισίνες, σάουνες ή συνηθισμένες πετσέτες και οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις μπορούν να ληφθούν με άμεση φυσική επαφή κατά τη σεξουαλική επαφή. Οι ασθενείς μπορούν επίσης να υποβληθούν σε καθετηριασμό σε νοσοκομεία, ειδικά σε μονάδες εντατικής ή καύσης, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί σε χειρουργικές επεμβάσεις, σε χειρουργική επέμβαση οργάνων.

Φυσικά, σε σπάνιες απόλυτες στείρες συνθήκες, αυτό θεωρητικά δεν πρέπει να συμβεί. Τα συμπτώματα των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος είναι ένα τυπικό σημάδι, αλλά μπορεί να είναι αιματηρή ούρηση. Το τελευταίο μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα, χωρίς να αναπτυχθούν περισσότερες ημέρες και εβδομάδες. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παθογόνα μπορούν να εμφανιστούν σε τόσο μεγάλο αριθμό βλαστών μετά από μια μέρα ή δύο που μπορούν να προκαλέσουν κάτι τέτοιο.

Ο πυρετός δεν είναι τυπικός, συμβαίνει μόνο όταν η φλεγμονή εξαπλώνεται στην άνω ουροφόρο οδό διάγνωση λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος Αυτό το πρόβλημα συνήθως αναγνωρίζεται από τους γιατρούς με βάση τις καταγγελίες και μια ταχεία εξέταση ούρων ή δοκιμή ιζημάτων ούρων μπορεί να επιβεβαιώσει αμέσως τη διάγνωση.

Τα λευκά αιμοσφαίρια και τα βακτήρια που βρίσκονται στα ούρα είναι τα πιο αποκαλυπτικά. Επί του παρόντος, υπάρχουν σύγχρονες ταχείες δοκιμές που τους δείχνουν αμέσως θεραπεία των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος σύντομη αντιβιοτική θεραπεία είναι σχεδόν πάντα απαραίτητη, χωρίς αυτό η ανάκαμψη δεν είναι πολύ αναμενόμενη.

Φάρμακα διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή

Φάρμακα διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγήΌπως τα βακκίνια ή τα φύλλα σταφυλιών μπορούν να δοκιμαστούν για μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που θα μειώσει τον αριθμό των βλαστών σε κάποιο βαθμό, αλλά δεν θα αφαιρέσει τη φλεγμονή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα παθογόνα είναι συνήθως πολύ επίμονα και κολλάνε έντονα στις βλεννογόνες μεμβράνες της ουροδόχου κύστης.

Επομένως, εάν τα βακτήρια που παράγουν πύον και τα λευκά αιμοσφαίρια βρίσκονται στα ούρα, απαιτούνται αντιβιοτικά. Αυτό μπορεί να σημαίνει λήψη ενός δισκίου με τη μορφή κόκκων ή αντιβιοτικής θεραπείας 3 ημερών. Σπάνια, απαιτείται μεγαλύτερη χρονική περίοδος η πιθανότητα ανάκτησης λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος εάν δεν είναι πολυανθεκτικά βακτήρια, η πιθανότητα ανάκτησης είναι 100%.

Εάν το παθογόνο είναι πολύ ανθεκτικό, θα πρέπει να στοχεύει, δηλ.το βακτήριο θα πρέπει να καλλιεργείται και να λαμβάνονται αντιβιοτικά ειδικά για αυτόν τον τύπο. Εάν γίνει σωστά, η θεραπεία μπορεί επίσης να είναι μια πλήρης πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος η πρόληψη υποστηρίζεται από άφθονη και ομοιόμορφη πρόσληψη υγρών και αποφυγή κρύου και επιδέσμου σύμφωνα με τη θερμοκρασία.

Είναι επίσης τυχεροί που οι άνθρωποι δεν κρατούν ούρα στην ουροδόχο κύστη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά το συντομότερο δυνατόν επισκέπτονται το μπάνιο τα βακκίνια έχουν αποδειχθεί ότι ενισχύουν την άμυνα της ουροδόχου κύστης, έτσι ώστε να μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη με κάποιο τρόπο λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος μπορούν να μετατραπούν σε χρόνια μορφή, αλλά όχι τυπικά, τα υπολειπόμενα συμπτώματα συνήθως δεν αναμένονται.

Αυτό συμβαίνει μόνο εάν υπήρχε μια ήδη υπάρχουσα δυσπλασία ή ένας περίπλοκος παράγοντας, όπως η υπερφόρτωση ούρων, η οποία θα μπορούσε να διατηρήσει μόνιμα τη φλεγμονή στην περίοδο μετά τη φλεγμονή, η ουροδόχος κύστη μπορεί να είναι πιο ευαίσθητη σε νέες λοιμώξεις, γεγονός που διευκολύνει την υποτροπή, αλλά μακροπρόθεσμα αυτό δεν συμβαίνει πλέον.

Χρήσιμες πληροφορίες είναι ατυχές το γεγονός ότι οι άνθρωποι παίρνουν αντιβιοτικά συχνά και αδικαιολόγητα, οπότε μπορεί να αναπτυχθούν στελέχη βακτηρίων ανθεκτικά στα φάρμακα και αργότερα μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν πιθανές λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *