Εμβόλιο για τη μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος

Επί του παρόντος υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια στην αγορά για τη μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος.

Ένα από τα προβλήματα στην ανάπτυξη ενός εμβολίου είναι ότι πολύ διαφορετικοί οργανισμοί μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις και ένα μόνο εμβόλιο θα ήταν δύσκολο να συντεθεί για να τα καλύψει όλα. Ακόμη και με το Ε. coli που προκαλούν περίπου το 80% όλων των λοιμώξεων, οι λεπτές αλλαγές στη δομή αντιγονικές που ποικίλλουν από στέλεχος σε στέλεχος περιπλέκει περαιτέρω την ανάπτυξη του εμβολίου.

Πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος

Πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματοςΈχουν προταθεί πολλές μέθοδοι για τη μείωση ή την πρόληψη της μόλυνσης του ουροποιητικού συστήματος . Μερικά από αυτά θεωρούνται θεραπείες στο σπίτι και έχουν συζητηθεί. Υπάρχουν και άλλες συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Μια καλή υγιεινή για άνδρες και γυναίκες είναι χρήσιμη.

Για τις γυναίκες, το στέγνωμα με κινήσεις από εμπρός προς τα πίσω βοηθά στη διατήρηση των παθογόνων παραγόντων που μπορεί να βρίσκονται ή να διέρχονται από το άνοιγμα του πρωκτού μακριά από την ουρήθρα, για τους άνδρες, η απόσυρση της ακροποσθίας πριν από την ούρηση μειώνει την πιθανότητα τα ούρα να παραμείνουν στο άνοιγμα ουρήθρας και που λειτουργούν ως έδαφος καλλιέργειας για τους παθογόνους παράγοντες.

Η απουσία εκκένωσης της ουροδόχου κύστης και η αντίσταση στην επιθυμία ούρησης μπορεί να επιτρέψει στους παθογόνους παράγοντες να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν πιο εύκολα σε ένα σύστημα μη ροής. Μερικοί γιατροί συνιστούν να πλένουν πριν και να ουρούν αμέσως μετά το σεξ για να μειώσουν την πιθανότητα ουρηθρίτιδας και κυστίτιδας.

Πολλοί γιατροί προτείνουν ότι όλα αυτά που προκαλούν ερεθισμό του ατόμου στην περιοχή των γεννητικών οργάνων (για παράδειγμα, στενά ρούχα, αποσμητικά σπρέι ή άλλα προϊόντα όπως το αφρόλουτρο) μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη φλεγμονής και λοίμωξης.

Λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος

Ο όρος λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ορίζει την παρουσία συμπτωμάτων ερεθισμού του ουροποιητικού συστήματος που σχετίζονται με την απομόνωση παθογόνων μικροοργανισμών στα ούρα.

Συμπτώματα. Η κυστίτιδα χαρακτηρίζεται από φλεγμονή της ουροδόχου κύστης οξείας ή χρόνιας. Αυτό εκδηλώνεται με κάψιμο ή / και δυσκολία στην ούρηση, αυξάνοντας τη συχνότητα ούρησης και τα ούρα σκοτεινά. Μερικές φορές υπάρχει πυρετός, συχνά προηγείται ρίγος.

Τυπική είναι η παρουσία μεγάλης ποσότητας βακτηρίων στα ούρα μεγαλύτερη από 1.000000 αποικίες / ml. Παράγοντες παθογόνοι Escherichia Coli, Proteus Mirabilis, Enterococci, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus Epidermides, Staphylococcus aureus, Chlamydia trachomatis.

Αιτίες. Η «μόλυνση» είναι πολύ πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους ανθρώπους για χάρη της συντομίας της ουρήθρας που εκθέτει την ανάβαση των παθογόνων μικροβίων.

Η μόλυνση των ουροφόρων οδών ευνοείται από:

  • Δυσκοιλιότητα,
  • Έντονο κρύο που προκαλεί τοπική αγγειοσυστολή και επομένως μπορεί να διευκολύνει την κυστίτιδα,
  • διαταραχές που σχετίζονται (διαβήτης, πρόπτωση της μήτρας ή της ουροδόχου κύστης, διάφορες καταστάσεις ή θεραπείες που μειώνουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος),
  • Παρουσία των καθετήρων της ουροδόχου κύστης,
  • χρήση συσκευών ελέγχου των γεννήσεων (διάφραγμα ή σπερματοκτόνο κρεμών),
  • Τραυματισμοί από τρίψιμο σε σεξουαλικές σχέσεις,
  • παράγοντες ανατομικοί λόγω παθολογιών στις οποίες υπάρχει εμπόδιο στην κανονική ροή ούρων (υπολογισμοί ούρων, υπερτροφία του προστάτης ).

Συνιστάται η αύξηση της πρόσληψης υγρών (τουλάχιστον 2-3 λίτρα νερού φυσικά την ημέρα). Πίνοντας χυμούς λεμονιού για οξίνιση των ούρων (το χαμηλό ph διατηρεί τις συνθήκες δυσμενείς για τους μικροοργανισμούς). Προσέξτε την οικεία υγιεινή.

Μέθοδοι όπως η οξίνιση των ούρων, ο χυμός των βακκίνιων, το εκχύλισμα του σταφυλιού ursi και η εφαρμογή των γαλακτοβακίλλων δείχνουν μεταβλητές επιδράσεων, αλλά χρησιμοποιούνται ευρέως για τον μειωμένο ρυθμό των επιδράσεων.

Συμβουλή, Πρόληψη,Θεραπεία

Η D-μαννόζη είναι ένα απλό σάκχαρο που φιλτράρεται από τα νεφρά και στη συνέχεια εκκρίνεται στα ούρα. Αυτό φαίνεται να λειτουργεί ως μεταφορέας για το Escherichia Coli διευκολύνοντας την αποβολή του στα ούρα. Σε αυτό μπορεί να ληφθεί μόνο όταν υπάρχουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Το Uva ursi είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος για τις ιδιότητές του αντιβακτηριακό.

Η πλειοψηφία των UTIs αρχίζει ως λοίμωξη της ουροδόχου κύστης, κλινικά αποκαλούμενη κυστίτιδα, η οποία προκύπτει από παθογόνα βακτήρια που αποικίζουν το περίνεο, διασχίζουν την ουρήθρα και επιτυχώς μολύνουν την ουροδόχο κύστη. Εάν η κυστίτιδα αφεθεί χωρίς θεραπεία, τα βακτήρια αποικισμού μπορούν να ανέβουν στους ουρητήρες για να προκαλέσουν δευτερογενή μόλυνση στα νεφρά, οξεία πυελονεφρίτιδα.

η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νεφρικές ουλές και μόνιμη βλάβη στα νεφρά. Σε σοβαρές περιπτώσεις πυελονεφρίτιδας, τα εισβάλλοντα βακτήρια μπορούν να παραβιάσουν επιθηλιακά και ενδοθηλιακά εμπόδια στο νεφρό για να αποκτήσουν πρόσβαση στην κυκλοφορία του αίματος βακτηριαιμία που οδηγεί σε συστηματική μόλυνση και σήψη, μια σοβαρή και μερικές φορές θανατηφόρα επιπλοκή!

Το Cramberry (cranberry red) έχει χρησιμοποιηθεί ως παραδοσιακή θεραπεία για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος πριν από την εισαγωγή αντιβιοτικών και συνεχίζει να αποτελεί προϊόν αυτοθεραπείας για το σκοπό αυτό. Η δράση του είναι ότι παρεμβαίνει στην προσκόλληση βακτηριακών παθογόνων στην ουροδόχο κύστη.

Το αντιβιοτικό θεραπείας είναι προφανώς σημαντικό για τον γιατρό. Σε γενικές γραμμές, η χρήση αντιβιοτικών για σύντομα μαθήματα μπορεί να είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία της οξείας κυστίτιδας σε γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία (όπως οι φθοροκινολόνες).

Ενώ τα φάρμακα για πιο αργή δραστικότητα αντιβακτηριακά (αντιβιοτικά βήτα-λακτάμη) απαιτούν θεραπεία πιο παρατεταμένη. Είναι σημαντικό, όπως σε κάθε αντιβιοτικό θεραπείας, να μην σταματάτε ποτέ τη χορήγηση του αντιβιοτικού ακόμα και μετά την εξαφάνιση των συμπτωμάτων για να αποφύγετε τυχόν υποτροπή και να διασφαλίσετε την κάλυψη των παθογόνων παραγόντων.

Εάν τα ίδια συμπτώματα πρέπει να υποβάλετε ξανά εντός δύο εβδομάδων, καλό είναι να κάνετε περισσότερες εξετάσεις (καλλιέργεια ούρων και δοκιμή ευαισθησίας) για ένα φάρμακο πιο στοχευμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *