Πώς να σχεδιάσετε τη διατροφή σας!

Αυτή η κατάσταση μοιάζει με ένα μόνο πρόβλημα

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες δυτικές χώρες, οι ερευνητές διατροφής και διατροφής αντιμετωπίζουν μια επείγουσα επιτακτική ανάγκη: να καταλάβουν πώς να λύσουν την κρίση της παχυσαρκίας. Περίπου το 40 τοις εκατό των ενηλίκων και το 19 τοις εκατό των παιδιών και των εφήβων στις.

Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παχυσαρκία, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Όλο και περισσότεροι από αυτούς αντιμετωπίζουν τους αυξημένους κινδύνους που πάσχουν από διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις και αμέτρητες άλλες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Αυτή η κατάσταση μοιάζει με ένα μόνο πρόβλημα

Αυτή η κατάσταση μοιάζει με ένα μόνο πρόβλημααπό την άποψη του πληθυσμού αυτό που οι απλές κατευθυντήριες γραμμές για την εξισορρόπηση της κατανάλωσης θερμίδων και των δαπανών θα πρέπει να είναι σε θέση να λύσουν. Αντ ‘ αυτού, ένα φαινομενικό http://www.bodossaki-foundation.gr/ άπειρο μεταβλητών επηρεάζει αυτό που τρώει ο καθένας μας και πώς αποκρίνεται το σώμα.Δηλαδή: η παχυσαρκία, όπως ο καρκίνος, δεν είναι μια ασθένεια, λέει η Elizabeth Mayer-Davis, καθηγητής διατροφής και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill. Για να το αντιμετωπίσουμε,  πρέπει πραγματικά να σκεφτόμαστε τη βιολογία και τη συμπεριφορά και την κοινωνία και τον πολιτισμό και την πολιτική ταυτόχρονα.

Επειδή αν χάσετε κάποιο από αυτά τα κομμάτια, την παρέμβασή σας ή τη διατροφή σας είναι λιγότερο πιθανό να λειτουργήσει πραγματικά.Η ίδια δίαιτα μπορεί να επηρεάσει ακόμη και πανομοιότυπα δίδυμα διαφορετικά. Είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο υπήρξαν τόσες πολλές αντικρουόμενες μελέτες στη διατροφή, λέει ο Mayer-Davis. Το κοινό είναι πολύ απογοητευμένο.

Πράγματι, μόλις τον περασμένο μήνα ένα έγγραφο στο Annals of Internal Medicine δημιούργησε διαμάχη όταν υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να πούμε εάν τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα είναι κακά για εμάς, παρά τα χρόνια καθοδήγησης που ισχυρίζονται ακριβώς αυτό.Αναζωπύρωσε επίσης μια αυξανόμενη συζήτηση: πόσο πολύτιμες μπορεί να είναι οι καθολικές οδηγίες διατροφής για τα άτομα.

Τις τελευταίες δεκαετίες, τα δημοφιλή σχέδια απώλειας βάρους έχουν βυθιστεί σε μεγάλο βαθμό μεταξύ στρατηγικών χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, τις οποίες έχουν επίσης προωθήσει οι αμερικανικές υπηρεσίες υγείας και οι χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες. Πολλοί από αυτούς φαίνεται να λειτουργούν ιδιαίτερα καλά για μερικούς ανθρώπους και όχι καλά για άλλους.κατά μέσο όρο, ωστόσο, σε μελέτες που συγκρίνουν τα δύο είδη αγωγών, οι συμμετέχοντες χάνουν το ίδιο μέτριο βάρος.

Στις περιπτώσεις που οι αντίθετες δίαιτες παράγουν

Στις περιπτώσεις που οι αντίθετες δίαιτες παράγουνισοδύναμα αποτελέσματα, ο Kevin Hall, ερευνητής στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, αναρωτήθηκε αν υπήρχε, στην πραγματικότητα, μια εξήγηση διαφορετική από τα θρεπτικά συστατικά. Παρατήρησε ότι πολλές από αυτές τις δίαιτες τείνουν να έχουν τουλάχιστον έναν κοινό κανόνα: αποφύγετε τα υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα, το είδος του συσκευασμένου ναύλου που περιέχει τεχνητά αρώματα και συστατικά που δεν θα βρείτε στην κουζίνα σας που κάνουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα φθηνά, βολικά, νόστιμα και σταθερά στο ράφι-και δημοφιλή. Σήμερα αντιπροσωπεύει το 57 τοις εκατό της αμερικανικής διατροφής ποσοστό που αυξάνεται.

Προηγούμενες μελέτες έχουν βρει συσχετισμούς μεταξύ της κατανάλωσης υπερκατεργασμένων τροφίμων και της παχυσαρκίας, αλλά καμία απόδειξη ότι είναι αιτία.Προκειμένου να αναζητηθούν παράγοντες που σχετίζονται με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν αύξηση βάρους, ο Hall στρατολόγησε 20 ενήλικες ηλικίας μεταξύ 18 και 45 ετών για να μετακινηθούν σε νοσοκομειακό θάλαμο στο.

Κλινικό Κέντρο N.I. H. για τέσσερις εβδομάδες. Ο καθένας τους ανατέθηκε τυχαία σε μία από τις δύο ομάδες. Ένα έφαγε γεύματα που αποτελούνται κυρίως από εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων πολλών που οι άνθρωποι συνήθως θεωρούν υγιείς: μέλι καρύδι.

Cheerios, Yoplait γιαούρτι και προψημένα κατεψυγμένα αυγά

Cheerios, Yoplait γιαούρτι και προψημένα κατεψυγμένα αυγάΗ άλλη ομάδα έτρωγε κυρίως μη επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως πλιγούρι βρώμης, ψητό βόειο κρέας, ελληνικό γιαούρτι, φρέσκα ομελέτα και κριθάρι. Τα γεύματα που προσφέρονται σε κάθε ομάδα περιείχαν ισοδύναμο αριθμό θερμίδων και αναλογίες υδατανθράκων, λίπους και ζάχαρης.οι συμμετέχοντες έτρωγαν όσο ήθελαν. Μετά από δύο εβδομάδες, οι ομάδες άλλαξαν δίαιτες.

Εικόνα Πιστωτικό Εικονογράφηση από τον Ori Toor.Στην υπερεπεξεργασμένη διατροφή, τα άτομα κατά μέσο όρο κατανάλωναν 500 περισσότερες θερμίδες την ημέρα και κέρδισαν δύο κιλά.Ένας πιθανός λόγος: τα επίπεδα PYY των συμμετεχόντων, μιας ορμόνης που καταστέλλει την όρεξη, ήταν χαμηλότερα σε αυτό, ενώ τα επίπεδα γκρελίνης, μιας ορμόνης διέγερσης της πείνας, ήταν υψηλότερα.

Επειδή τα θρεπτικά συστατικά ήταν σταθερά, οι ερευνητές υποθέτουν, η ίδια η επεξεργασία μπορεί με κάποιο τρόπο να προκαλέσει τις ορμονικές αλλαγές. Σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο Cell Metabolism τον Μάιο, γράφουν ότι ο περιορισμός της κατανάλωσης υπερεπεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για την πρόληψη και τη

θεραπεία της παχυσαρκίας Τα αποτελέσματα φάνηκαν να ενισχύουν μια γενική, ακόμη και προφανή συναίνεση μεταξύ των ερευνητών διατροφής και παρ ‘ όλα αυτά δημιούργησαν κριτική ούτως ή άλλως, πολλά από τα οποία υπογραμμίζουν θεμελιώδεις προκλήσεις στο σχεδιασμό διαιτητικών πειραμάτων. Μια χρέωση ισοπέδωσε κατά της μελέτης του Hall, για παράδειγμα: ήταν πολύ σύντομη για να παρατηρηθούν μεταβολικές και συμπεριφορικές αλλαγές που συχνά λαμβάνουν χώρα περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά την έναρξη μιας νέας δίαιτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *